Behandelingen

Pedicure Pés com Amor behandelt een grote verscheidenheid aan voetproblemen. Hieronder treft u een overzicht aan met aanvullende informatie

Likdoorn (Eksteroog)

Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een veelal pijnlijke, naar binnen groeiende eeltplek. Deze ontstaat vaak op plaatsen waar druk of wrijving op de huid wordt uitgeoefend, waardoor meer eelt wordt gevormd. Likdoorns komen voor op de voetzool, de bovenzijde van de tenen, op de top van de teen, tussen de vierde en vijfde teen of in de handpalm. In het midden van de likdoorn verzamelen zich dode huidresten. Dit is te zien aan de donkere kleur in het midden. Een likdoorn is zeer pijnlijk. Het voelt aan alsof er een spijker in de voet zit.

Behandeling Likdoorn

De pedicure kan de likdoorn op zorgvuldige wijze wegsnijden om de pijn weg te nemen. Soms komt de likdoorns weer terug en moet de behandeling worden herhaald.

Schimmelnagel

Schimmelnagel, ook wel ten onrechte kalknagel genoemd, is een schimmelinfectie van de nagel. Het is de meest voorkomende aandoening van de nagel. De helft van alle nagelaandoeningen betreft een schimmelnagel (onychomycose).

Behandeling schimmelnagel

De nagel kan in zijn geheel worden verwijderd of men moet gedurende de tijd die nodig is om een nieuwe nagel te laten groeien medicatie tegen schimmels gebruiken. Dit zo’n 6 tot 9 maanden duren. Behandeling is echter meestal niet noodzakelijk. Een schimmelnagel is namelijk met name cosmetisch probleem.
gen. Het komt vooral bij de grote teen. De ontsteking ontstaat doordat de rand van de nagel in het nagelbed drukt. Het is niet precies duidelijk waarom de nagel gaat ingroeien, maar vermoedelijk is de oorzaak gerelateerd aan de druk van schoeisel.

Ingegroeide nagel

Een ingegroeide nagel is een veelvoorkomende oorzaak van ontstekingen. Het komt vooral bij de grote teen. De ontsteking ontstaat doordat de rand van de nagel in het nagelbed drukt. Het is niet precies duidelijk waarom de nagel gaat ingroeien, maar vermoedelijk is de oorzaak gerelateerd aan de druk van schoeisel.

Behandeling ingegroeide nagel

Een aantal behandelingen zijn mogelijk:

  • Met copoline wordt de nagel van opzij iets opgetild om het ingroeien terug te draaien. De nagelwal kan ook met klemmetje worden teruggeduwd.
  • De nagel versmallen door er in lengterichting een strookje af te knippen. Soms keren de klachten echter weer terug bij het doorgroeien van de nagel; het is dan nodig de nagelmatrix (waaruit de nagel groeit) te vernietigen waardoor de nagel blijvend smaller blijft. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door het aanstippen met een fenoloplossing.
  • Wegsnijden van de nagelwal: de huid naast de nagel wordt ruim weggesneden, met de nagel zelf wordt niets gedaan. De wond groeit vanzelf dicht. Dit duurt ongeveer 5 weken.
  • De nagel correct laten knippen. Een nagel hoort op de juiste manier geknipt te worden, als te kort of onjuist wordt geknipt kan deze ingroeien. De nagel moet recht worden geknipt, niet korter dan de nagelwal.
Behandelingen pedicure gorinchem

Vergoeding

Behandeling door een pedicure wordt veelal vergoed door uw zorgverzekeraar. Vraag uw huisarts om een doorverwijzing en bekijk de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Goed
Gebaseerd op 18 recensies
eU FiZ e Deu CERTO! LeJony
eU FiZ e Deu CERTO! LeJony
14 Januari 2022
Professional and dedicated very good!
Cynthia Hernandez
Cynthia Hernandez
25 Oktober 2019
Very impressed with the services provided by this establishment. Very clean and well organized. The US could benefit from places like this. The owner speaks English but we conversed mainly in Dutch.
Kirsten Snoek
Kirsten Snoek
12 Juni 2019
Beste uit Gorinchem en omstreken!
Melf
Melf
7 Juni 2019
Geweldig, veel tacit knowledge en heel symphatiek
Joost
Joost
5 Juni 2019
super behandeling gehad. aanrader!