Behandelingen

Pedicure Pés com Amor behandelt een grote verscheidenheid aan voetproblemen. Hieronder treft u een overzicht aan met aanvullende informatie.

Likdoorn (Eksteroog)

Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een veelal pijnlijke, naar binnen groeiende eeltplek. Deze ontstaat vaak op plaatsen waar druk of wrijving op de huid wordt uitgeoefend, waardoor meer eelt wordt gevormd. Likdoorns komen voor op de voetzool, de bovenzijde van de tenen, op de top van de teen, tussen de vierde en vijfde teen of in de handpalm. In het midden van de likdoorn verzamelen zich dode huidresten. Dit is te zien aan de donkere kleur in het midden. Een likdoorn is zeer pijnlijk. Het voelt aan alsof er een spijker in de voet zit.

Behandeling likdoorn

De pedicure kan de likdoorn op zorgvuldige wijze wegsnijden om de pijn weg te nemen. Soms komt de likdoorns weer terug en moet de behandeling worden herhaald.

Schimmelnagel

Schimmelnagel, ook wel ten onrechte kalknagel genoemd, is een schimmelinfectie van de nagel. Het is de meest voorkomende aandoening van de nagel. De helft van alle nagelaandoeningen betreft een schimmelnagel (onychomycose).

Behandeling schimmelnagel

De nagel kan in zijn geheel worden verwijderd of men moet gedurende de tijd die nodig is om een nieuwe nagel te laten groeien medicatie tegen schimmels gebruiken. Dit zo’n 6 tot 9 maanden duren. Behandeling is echter meestal niet noodzakelijk. Een schimmelnagel is namelijk met name cosmetisch probleem.

Ingegroeide nagel

Een ingegroeide nagel is een veelvoorkomende oorzaak van ontstekingen. Het komt vooral bij de grote teen. De ontsteking ontstaat doordat de rand van de nagel in het nagelbed drukt. Het is niet precies duidelijk waarom de nagel gaat ingroeien, maar vermoedelijk is de oorzaak gerelateerd aan de druk van schoeisel.

Behandeling ingegroeide nagel

Een aantal behandelingen zijn mogelijk:

  • Met copoline wordt de nagel van opzij iets opgetild om het ingroeien terug te draaien. De nagelwal kan ook met klemmetje worden teruggeduwd.
  • De nagel versmallen door er in lengterichting een strookje af te knippen. Soms keren de klachten echter weer terug bij het doorgroeien van de nagel; het is dan nodig de nagelmatrix (waaruit de nagel groeit) te vernietigen waardoor de nagel blijvend smaller blijft. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door het aanstippen met een fenoloplossing.
  • Wegsnijden van de nagelwal: de huid naast de nagel wordt ruim weggesneden, met de nagel zelf wordt niets gedaan. De wond groeit vanzelf dicht. Dit duurt ongeveer 5 weken.
  • De nagel correct laten knippen. Een nagel hoort op de juiste manier geknipt te worden, als te kort of onjuist wordt geknipt kan deze ingroeien. De nagel moet recht worden geknipt, niet korter dan de nagelwal.
Behandelingen pedicure gorinchem

Behandeling door een pedicure wordt veelal vergoed door uw zorgverzekeraar. Vraag uw huisarts om een doorverwijzing en bekijk de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

Ervaringen van klanten

Benieuwd naar de kwaliteit van Pés com Amor?

Klantervaringen pes com amor joan

“Ik ben al enkele jaren klant bij Joan en kan haar van harte aanbevelen. Zeer tevreden over deze pedicure. Ze doet haar werk vakkundig, vol overtuiging en met hart voor haar klanten.”

Mw. Stokman

“Wij zijn erg blij met Joan. Mijn dochter en moeder zijn voor het eerst zonder pijnlijke voeten! Daarbij is het nog eens een bijzonder aardige vrouw die altijd bereid is om te helpen ?”

Catrinca Woning

“Het is belangrijk (en heerlijk) dat mijn voeten geregeld worden verzorgd. Joan doet e.e.a. heel vakkundig en voorkomt hiermee eventuele problemen. Na de behandeling voelen mijn voeten steeds als nieuw aan.”

Alide Cornelissen

“Ik ben erg blij met Joan als mijn pedicure, het is echt even je voeten verwennen incl. je nagels lakken en daar hoef je dan niet de deur voor uit! Plus dat Joan een erg leuk en lief mens is…En dat voor die prijs! Tot gauw weer Joan.”

Marisca

“Joan heeft tot nu toe 2 keer mijn voeten behandeld. Ze heeft me goed advies gegeven over klachten die ik al geruime tijd had. Het waren huis tuin en keuken adviezen en inmiddels zijn mijn klachten over!
Ook heb ik prachtig gelakte nagels.”

Mw. Teunissen

“Ik vind haar zeer plezierig en netjes werken.”

Annette

“Sinds een half jaar doet Joan mijn voeten die zijn enorm opgeknapt en ik beveel Joan aan bij mijn vriendinnen.”

Jo den Adel