over joan

Medisch pedicure Joan

Even voorstellen…

Mijn naam is Joan Pinheiro- van Dam en ik ben van Braziliaanse afkomst. Sinds 1996 woon ik in Gorinchem en ik ken de stad op mijn duimpje. Ik ben getrouwd met een Nederlandse man en we hebben twee kinderen: een zoon en een dochter.

In 2009 heb ik besloten mij te gaan richten op het vak van pedicure. Bij het instituut I.V.S. in Dordrecht volgde ik in 2009-2010 de basiscursus pedicure. Nadat ik deze cursus succesvol had afgerond, besloot ik het daarbij niet te laten en mij verder te ontwikkelen in het vak en inmiddels ben ik ook gediplomeerd Medisch Pedicure.

Ik ben een sociaal bewogen mens en ben oprecht geïnteresseerd in anderen. Ik geniet er van om mensen blij te maken en ik voel me betrokken bij een ieders wel en wee. Daarom ben ik ook vrijwilliger bij inloophuis De Blauwe Anemoon, dat mensen met kanker en hun naasten ondersteunt. Regelmatig verzorg ik daar de voeten van patiënten en ik maak dan graag een praatje. Dat doe ik gratis.

Ook ben ik spiritueel ingesteld en voortdurend bezig mijzelf als mens verder te ontwikkelen. Ik hou me bezig met zaken als meditatie, mindfulness, reiki en yoga. Ik volgde verschillende cursussen en workshops op deze gebieden.

Aangesloten bij ProVoet

ProVoet pedicure sinds 2010

Bij het uitvoeren van mijn vak hanteer ik de richtlijnen zoals die zijn opgesteld door de H.B.A. (Hoofdbedrijfschap Ambachten). Daarbij kunt u denken aan richtlijnen op het gebied van hygiëne, arbo en milieu.

Pedicures aangesloten bij ProVoet zijn gediplomeerd en op de hoogte van actuele ontwikkelingen in hun vak. ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor pedicures en heeft ruim 13.000 leden (juni 2016). ProVoet bevordert de kwaliteit van voetverzorging en het beroep pedicure in Nederland.

Kwaliteitsregister voor pedicures (KRP)

Als medisch pedicure is Pes com Amor geregistreerd in het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP). Hiermee voldoen wij aan de onderstaande kwaliteitsnormen:

  • het naleven van de normen betreffende hygiëne, arbo en milieu (zoals door de branche vastgesteld);
  • het naleven van de evidence based richtlijnen ten aanzien van diabetes mellitus en reumatische aandoeningen (door de branche ontwikkeld);
  • het behalen van accreditatiepunten door het volgen van bijscholing en nascholing.

In het KRP staan momenteel ruim 8.000 pedicures geregistreerd (maart 2014).

Pes com Amor staat geregistreerd onder Medisch Pedicure (MP) Kwaliteits Registratie Nummer: 12887.

ProCert medisch pedicure Gorinchem
ProVoet pedicure Gorinchem Oost